Stockholm

Berns retar upp Syndikalisterna

Ett hundratal personer samlades på lördagskvällen till en demonstration utanför restaurangen Berns i centrala Stockholm. Det var fackförbundet Syndikalisterna som uppmanat till blockad mot nöjeskrogen.

Tvisten gäller sju anställda som sagts upp. Arbetsgivaren skyller på arbetsbrist, men Syndikalisterna hävdar att de sju sagts upp på grund av sitt fackliga engagemang. Flera gånger tidigare i år har Syndikalisterna demonstrerat utanför Berns.

Efter några timmar upplöstes manifestationen. Då hade fyra personer gripits, en femte tagits om hand för fylleri medan ytterligare några avlägsnats från platsen för att ha stört ordningen. En av dem var en 13-åring som skjutsades hem till föräldrarna, säger Stephan Nordenmark, befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Han tillägger att de gripna och omhändertagna förmodligen inte hade med själva demonstrationen att göra, utan var helgfirare som lockats till platsen av uppståndelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista