Höjd säkerhet på skolorna

Efter mordet på Brommagymnasium för ett år sedan har fler än hälften av Stockholms skolor ökat säkerhetsrutinerna, och det trots att mordet inte var relaterat till skolan. Låsta dörrar, registrering av besökare och besöksbrickor är några av åtgärderna.
Idag, fredag, är det ett år sen en 16-årig elev sköts till döds på Bromma Gymnasium. Trots att Stockholms stads säkerhetsutredning kommit fram till att mordet inte var relaterat till skolan har mer än hälften av Stockholms stads gymnasieskolor på grund av den händelsen infört nya säkerhetsrutiner under året som gått. Det visar en enkätundersökning som Radio Stockholm har gjort. En tredjedel av gymnasieskolorna har börjat registrera besökare och infört besöksbrickor. Kista och Thorildsplans gymnasium tar inte alls emot besökare längre. Flera skolor håller numera dom flesta dörrar låsta utifrån och hänvisar till en eller ett par huvudingångar. Blackebergs gymnasium håller tex ytterdörrarna stängda efter 9;30 när eleverna väntas vara på plats. St Eriks gymnasium på Kungsholmen och Stockholms Hotel och Resturangskola har infört passerkort och speciella ID-brickor som alla elever måste ha för att kunna legitimera sig som behöriga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista