Bordellåtal dras tillbaka - rättegång ställs in

Flera personer som misstänks för att ha köpt sex och åtalats i samband med den stora bordellhärvan i Solna slipper rättegång Trots att de åtalade förekommer i hallickens kundregister med detaljerade uppgifter om mötesplatser och priser så räcker inte det som bevisning.

Flera åtalade har tidigare friats och kammaråklagare Hans Ihrman säger till Radio Stockholm att han nu ger upp. När bordellhärvan i Solna rullades upp beslagtogs en dator som innehöll ett detaljerade kundregister med personuppgifter om kunderna, inbokade mötesplatser och prisuppgifter. Det är något som åklagaren kallar för digital bevisning - och den låg till grund för den fällande domen mot hallicken, hon fick fyra års fängelse.


- Men bevisningen räcker inte för att fälla de män som köpte sex, säger nu Hans Ihrman till Radio Stockholm.


Totalt har 25 män bötfällts - av dem fälldes åtta mot sitt nekande men dom dömdes i ett tidigt skede. Utredningen har varit omfattande och många rättegångar har hållits. Men i dom tre senaste rättegångarna har samtliga åtalade friats, den digitala bevsiningen räcker inte eftersom det inte, enligt domstolen , varit är helt säkert att det verkligen är den åtalade som köpt sex.


På fredag var en ny rättegång inplanerad men åklagarn anser inte längre att det är någon ide, han har dragit tillbaka åtalen. Och när inte den digitala bevisningen räcker, säger Hans Ihrman till Radio Stockholm att han inte vet hur någon som köper sex via internet ska kunna dömas.