Stockholmssatsning mot trafficking

Polisen i Stockholm satsar nu på att komma åt den organiserade sexhandeln, så kallad trafficking.
Resurserna ska koncentreras till en mindre grupp poliser som vid behov kan kalla in ytterligare poliser för att arbeta med en enskild utredning.

Arbetet ska därmed bli mer effektivt och det ska bli lättare att få fram personal till exempelvis krävande spaningsarbete. Det säger kriminalkommisarie Per Uno Hågestam som ansvarar för satsningen till Radio Stockholm.

Förutom att polisen hoppas att bättre kunna bekämpa trafficking och komma åt dom personer som organiserar sexhandeln så tror också kriminalkommisarie Per uno Hågestam att det kommer bli lättare att komma åt de män som köper sex.

Tidigare har Radio Stockholm berättat att flera av de som misstänks för att ha köpt sex i samband med den omfattande bordellhärvan i Solna, slipper rättegång. Den digitala bevinsingen som finns, alltså de mycket detaljerade uppgifterna från hallickens dator, räcker inte som bevis.

Att digital bevisning inte värderas högre tycker Per Uno Hågestam är synd men med polisens nya sätt att arbeta så ökar möjligheterna att även komma åt kunderna.

-Det kommer det ju att göra, helt klart, säger han till Radio Stockholm.

- Det måste ju till någonting mer för att få dem fällda och då krävs det spaning och dokumentation som kan bevisa det som sen kommer fram digitalt, säger Per Uno Hågestam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista