Många trafikolyckor i länet till följd av besvärligt väglag

En trafikolycka där omkring åtta fordon var inblandade inträffade vid niotiden igår kväll på E4:an i höjd med Hallunda trafikplats i Botkyrka.
Flera personer, däribland ett spädbarn, fick föras till sjukhus, men ingen ska ha fått några allvarligare skador, enligt polisen. Å det var besvärligt på vägarna i länet igår, framför allt i länets södra del. Våta vägbanor, snöfall som följdes av minusgrader ledde till mycket halt väglag. I Vårby backe i Huddinge körde en personbil av E4:an och voltade, föraren fick föras till sjukhus med ambulans. I Kungens Kurva körde en personbil in i ett vägräcke och på Vårbybron över E4:an krockade två bilar. Det är oklart vad personerna i de här bilarna fick för skador. På E4:an mellan Järna och Södertäje körde en personbil in i ett räddningsfordon vid 18-tiden. Räddningsbilen hade parkerat vid vägkanten för att hjälpa till vid en avvåkning och hade blinkande blåljus. Föraren av personbilen misstänks nu för vårdslöshet i trafik, bland annat för att ha kört med blanka sommardäck.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".