Misstankar om oegentligheter på Solvalla

Hela styrelsen för Stockholms travsällskap, som driver Solvalla, avgick igårkväll på grund av en mycket kritisk revisionsrapport om förra årets ekonomi. Bland annat gäller det händelser som Solvallas förre vd varit inblandad i.

Solvallas ledning ska nu utreda om det ska göras en polisanmälan, men exakt vad det är som skulle kunna vara ett brott vill inte travbanechefen Tore Fyrand säga.

– Det som jag har bett om att tillsammans med juridisk expertis värdera om det finns grund för en polisanmälan.

Fattas det pengar?

- Nej.

Har det betalts tillbaka pengar?

- Ja.

Hur stora summor?

- Det är snack om belopp som är betydliga.

Miljonbelopp?

- Ja.

Vem är det som har betalat tillbaka pengarna?

- Det är den förre vd:n på Solvalla.

Solvalla ägs av Stockholms travsällskap och hela styrelsen valde efter gårdagens möte att avgå. Orsaken är den kritik som finns i revisionsrapporten.

Det som nu ska utredas närmare är ett pensionsavtal och upphandlingen av nya kansli- och servicelokaler på Solvalla.

Både Solvalla och spelorganisationen ATG ser allvarligt på det inträffade, men utredningen kommer inte att påverka trav- och spelverksamhet, säger Tore Fyrand.

- Det är inte aktuellt.

Den tidigare vd:n säger till Radio Stockholm att han välkomnar en utredning. Han menar att det inte finns någon grund för misstankar om ekonomiska oegentligheter.

Erik Andersson
erik.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista