Skola vill ha kameraövervakning

Skolledningen på Enskede Gårds gymnasium planerar att införa kameraövervakning i skolan. Det för att förhindra våld och skadegörelse.
Kamerorna ska sitta vid skolans tre inångar och bevakas via en monitor i skolans reception. Det är bland annat skadegörelsen rektor Lars Göran Almkvist vill förhindra, men tankarn kom upp efter mordet i Bromma gymnasium för nu drygt ett år sen. För att sätta upp kameror just vid entreédörarrna krävs tillstånd från Länsstyrelsen, vilket Enskede Gård nu ansökt om. Hittills har det varit svårt att få tillstånd. Mörbyskolan i Danderyd har tidigare fått avslag och St Eriks Gymnasium har fått tillstånd till viss kameraövervakning, men inte lika omfattande som skolledningen där ville. Men på tisdag håller landets alla länsstyrelser en konferans i Göteborg där de, vad Radio Stockholm erfar, ska diskutera en eventuell liberalisering av kameraövervakning i skolan. Det skulle öka sannolikheten för Enskede Gård att få tillstånd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista