Inget brott bakom dödsfall på sjukhem

Nu är en utredning klar efter dödsfallet vid Dalens sjukhem i södra Stockholm då en kvinna kvävdes till döds av säkerhetsbältet i sin egen rullstol.

Socialstyrelsen har utrett dödsfallet på Dalens Sjukhem då en kvinna kvävdes till döds av ett säkerhetsbälte på sin egen rullstol. Kvinnan gled ur rullstolen och av utredningen framgår det att det var fel på den dyna som användes i rullstolen.

Socialstyrelsen menar att det är anmärkningsvärt att personalen inte förstod allvaret i att använda en rullstol som inte var utrustad på det sätt som föreskrivits.

Men socialstyrelsen som säger att det inträffade är allvarligt, menar samtidigt att ingen enskild sjukvårdsantälld kan anses ansvarig för det inträffade.

Åklagaren har också beslutat att lägga ner förundersökning. Hon har inte funnitr att någon kan misstänkas för brott i samband med dödsafallet på dalens sjukhem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".