Flera vägprojekt i länet kan tidigareläggas efter regeringsbeslut om ökade anslag

Upprustningen av olycksdrabbade riksväg 73 och byggandet av Mälartunneln, den pendeltågstunnel som ska gå under Stockholm från Södra Station till Tomteboda, kan tidigareläggas och komma igång redan under nästa år.
Detta sedan regeringen och samarbetspartierna kommit överens om att skjuta till mer pengar för olika infrastrukturprojekt de närmaste elva åren. Kommunalrådet i Nynäshamn, socialdemokraten Tore Åkerbäck välkomnar uppgörelsen och beskriver den som en stor politisk seger. - Det här kommer att skapa bättre framtidstro och öka förutsättningar för hela kommunen, säger Tore Åkerbäck. Ytterligare nio miljarder kronor satsas nu på olika projekt i hela landet. Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö, säger till Ekot att han är nöjd med uppgörelsen men att han gärna hade sett en större satsning på storstäderna för att komma till rätta med trafikproblemen där. Totalt satsas nu 373 miljarder på olika väg- och järnvägsprojekt i Sverige fram till och med 2015. Av de pengarna går knappt 8,5 miljarder till Stockholms län.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista