NYNÄSHAMN

Nynäshamn hoppas locka filmskapare

På onsdag inleder Nynäshamns kommun ett två dagars filmseminarium - något som är tänkt att bli startskottet för en satsning på att locka filmskapare till kommunen.

- Den här filmsatsningen ska ju då sätta Nynäshamn på kartan har vi tänkt, säger Heidi Ekberg, marknads- och turistchef i Nynäshamns kommun.

På onsdag inleds alltså seminariet och på plats kommer bland andra Terry Amber, produktionschef för flera James Bond-filmer, att finnas.

För att underlätta för filmskaparna har kommunen skapat ett nätverk med till exempel polis och räddningstjänst, som kan vara bra att ha kontakt med på ett tidigt stadium när en filminspelning planeras. Och bland den service kommunen hoppas kunna hjälpa filmskaparna med finns också en statistlista.

- Allting ska finnas klart när man frågar om en inspelningsplats i Nynäshamn, och där har vi sett bland annat en liten grej vi kan erbjuda, det är en lokal statistlista, och det känner vi att det är jätteroligt för invånarna här att få vara delaktiga i den här filmsatsningen, säger Heidi Ekberg.