Utredning läggs ner efter dödsfall i Märsta

Åklagaren har lagt ner förundersökningen efter ett dödsfall i Valsta i Märsta i Sigtuna kommun förra sommaren.

En man hittades i slutet av augusti död, hängande under ett träd vid Burevägen i Valsta i Märsta. Han hade ett blodigt sår i huvudet. Det dröjde innan mannen kunde identifieras som en 29- årig litauisk man.

Två män anhölls och en av dem häktades också misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död, men släpptes senare.

Åklagare Eva Tvengström säger till Radio Stockholm att det aldrig har funnits någon konkret misstanke mot någon person när det gäller själva hängningen. Det finns heller inga iakttagelser från platsen, och den tekniska undersökningen har inte funnit några tecken på slagsmål eller tumult vid platsen där mannen hittades.

Det fanns heller inga skador på mannens kropp som tydde på att han skulle ha blivit upphängd, och förundersökningen efter dödfallet i Valsta i Märsta läggs alltså ner, eftersom åklagaren anser att brott inte kan styrkas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".