T-banedörrar gick inte att öppna efter ombyggnad

Efter att SL natten mot idag jobbat med att sänka ner spåren vid Abrahamsbergs tunnelbanestation för att anpassa perongen för funktionshindrade rörde sig rälsen så mycket att dörrarna på tunnelbanan inte gick att öppna.

Under dagen har därför inte resenärer som rest mot centrala Stockholm från västerort inte kunnat kliva av eller på vid Abrahamsbergs tunnelbanestation.
– Vi var väl lite för framgångsrika. Man tar bort makadam och det här är ett arbete som höll på i natt men som ska hålla på i flera nätter, Man hinner ungefär 30 meter per natt. Men då vi tog bort makadamet vid Abrahamsberg rörde sig rälsen i sidled och dessutom töjt ut sig i den relativa värme som finns. Tågen kunde köra förbi stationen men dörrarna tog emot plattformskanten, säger Maria Adolfsson pressekreterare på SL.

Men det var ju inte så bra?
– Det låter ju klantigt men å andra sidan så har vi gjort det här arbetet vid 60 stationer tidigare och det har gått bra. Så det är någonting som gjrot det extra känsligt vid den här stationen. Teknikerna lovar att inatt ska en del av rälsen kapas och lägga dit makadam för att finjustera den här nivåskillnaden så i morgon ska alla kunna åka som vanlgit igen, säger Maria Adolfsson pressekreterare på SL.
I morgon ska allt fungera som vanligt igen om allt går väl?
– Ja.
Och hur ska ni undvika att det händer igen?
– Genom att förlita oss på att vi blivit en erfarenhet rikare och att vi genomfört det 60 gånger tidigare och det har gått väldigt bra, säger Maria Adolfsson pressekreterare på SL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".