STOCKHOLM

Besvärlig trafikvecka väntar

Det kommer bli en besvärlig vecka i trafiken i centrala Stockholm. Stora områden kommer att spärras av inför kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop.

Knappt har studentflaken, som ställt till det i i trafiken innerstan de senaste två veckorna, försvunnit förrän det är dags för nya framkomlighetsproblem och begränsningar för Stockholmsbilisterna.

Nu drar nämligen förberdelserna inför prinsessbröllopet igång på allvar. Det kommer bli stora störningar. Veckan börjar lugnt men från och med onsdag lär det bli rejält stökigt.

Då införs stoppförbud längs kortegevägen, till exempel på Strandvägen. Också närliggande gator berörs. Om det står bilar kvar där när bröllopet närmar sig kommer de att forslas bort.

I mitten av veckan börjar också bröllopsgästerna dyka upp. Det betyder att det kommer att bli eskorter genom stan med trafikstörningar som följd.

Från och med fredag är det snarast en dålig idé att ta med bilen in till stan om det inte är absolut nödvändigt.

Stockholms parkering erbjuder gratis parkeringar på sina infartsparkeringar den 18-20 juni.

Förhoppningen och uppmaningen från Stockholm stad är att de som tar sig in till stan under bröllopsveckan, framför allt under helgen, ska ställa bilen och åka kollektivt - helst med tunnelbanan. Bussarna kommer nämligen också få det besvärligt att ta sig fram i trafiken.

Mats Rundbladh
mats.rundbladh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".