Stockholm

Avspärrat vatten under bröllopet

Ute på vattnet är det en hel del avstängningar från och med i dag i samband med kronprinsessbröllopet på lördag och sjöpolisen hjälper till. Ikväll är det avspärrat kring Ostindiefararen på Skeppsholmen där det hålls middag. Tomas Eriksson är ansvarig för sjöpolisens insats under bröllopet.

– Fredagen är det ett flertal middagar runt om i hela staden och i länet. Vi kör lite eskortverksamhet när gästerna ska åka lite båt, säger Tomas Eriksson, Sjöpolisen.

Kommer det att vara några stora avstängningar?

– Runt Stadshuset, Skeppsholmen i samband med middagar och Sturehofsslott och Drottningsholmsslott, säger Tomas Eriksson, Sjöpolisen.

– – På lördag kommer hela viken vara avspärrat väster om Djurgårdsbron och Beckholmen från 15 - 18:30, men håller man sig utanför det kan man göra precis som vanligt, säger Tomas Eriksson, Sjöpolisen.

Vad är din rekomendation till båtfolket fredag och lördag?

– Lyssna på radion och hör vilka områden som är avspärrade och vilka tider och sedan respektera dem avspärrningar som är och ta det lugnt och fint så kommer det att fungera, säger Tomas Eriksson, Sjöpolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".