Aden sparkad från styrelse

Den terrormisstänkte Abdirisak Aden som kandiderar för socialdemokraterna till kommunal- och till riksdagsvalet har åsidosatt demokratin i en stiftelse och missbrukat sin ställning som ordförande. Efter år av missnöje fattade länsstyrelsen det ovanliga beslutet att avsätta Aden som styrelseordförande.
- Det är det mest extrema länsstyrelsen kan göra som tillsynsmyndighet, och det är inte ett steg man tar i första taget, säger Mikael Wiman, stiftelsespecialist på länsstyrelsen till Radio Stockholm. Aden hade systematiskt låtit bli att kalla vissa styrelseledamöter till mötena. Trots detta fattade styrelsen en rad viktiga beslut. Som en följd var styrelsen lamslagen och länsstyrelsen bedömde att skolans arbete blev lidande för både elever och lärare. Socialdemokraterna i Stockholm har dock fortsatt förtroende för Aden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista