Integrationsprojekt avbryts

Stadsdelen Katarina Sofia i centrala Stockholm drar sig ur ett integrationsprojekt mellan Sofiaskolan där och Husbyskolan i nordvästra Stockholm. Syftet har varit att få ungdomar från de olika stadsdelarna att lära känna varann för att förebygga fördomar. Men nu säger sig stadsdelen Katarina Sofia inte längre råd att driva projektet.
Efter en rad uppmärksammade ungdomsrån för ett par år sen började fördomarna mot unga invandrare gro i Sofiaskolan. Samtidigt märkte fältassistenter i Husby att många ungdomar där tyckte illa om svenskar i innerstan. Därför startades Sofia-Husbyprojektet där högstadieelever från dom båda områdena regelbundet träffas för att lära känna varann. Tidigare har en fältassistent från stadsdelen Katarina Sofia och en från Husby drivit integrationsprojektet. Men nu har Katarina Sofia dragit sig ur, stadsdelen har inte råd längre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista