Flottsbro kan komma att säljas

Flottsbro friluftsområde i Huddinge kommun kan komma att säljas. Backen och stuguthyrningen drivs idag av en ideell förening, men nu föreslås Huddinges kommunala fastighets- och bostadsbolag, TomtbergaHuge, ta över.
Flottsbro friluftsområde lockar mycket folk till skidbacken, mountainbikespåren, badet, campingen och bangolfen, men anläggningen går ändå med ett par miljoner i förlust varje år. Framför allt beror det på de milda vintrarna som minskat intäkterna för backen. TomtbergaHuge hoppas kunna vända på trenden genom att investera i den populära stuguthyrningen i Flottsbro. 100 stugor ska kunna byggas på sikt och dra in pengar till anläggningen. Samtidigt lovar bolagets vd Uno Ericsson att skidbacken ska få finnas kvar. Köpesumman är inte klar, men en lösning är att TomtbergaHuge tar över Flottsbros skulder på drygt 12 miljoner kronor. På måndag ska Huddinges kommunstyrelse ta ställning till förslaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".