En anhållen efter gårdagens våldsamma demonstration

En person sitter fortfarande anhållen efter demonstrationen vid Nalen på Regeringsgatan i Stockholm igår. Övriga 78 som greps har släppts, men misstanke om brott kvarstår mot många av dem och polisutredningen fortsätter.

Mellan 200 och 300 personer deltog i demonstrationen, som riktade sig mot en stödgala för Israel som hölls vid Nalen. Demonstrationen urartade snabbt och en grupp demonstranter angrep poliserna.

Polisen anklagas för att ha ingripit för hårdhänt mot demonstranter som inte själva var våldsamma, men det förnekas av kommenderingschefen Ulf Johansson.

- Polispersonal attackerades med påkar, slangbellor, raketer - i det läget är det svårt att särskilja våldsverkare och åskådare, säger Ulf Johansson till Radio Stockholm.

Han anser att polisen trots allt gjort en bra insats som lyckats freda mottagningen vid Nalen och avbrutit den våldsamma demonstrationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".