Kritik mot äldreboende

Äldreboendet Polhemsgården i Solna har återigen anmälts till socialstyrelsen för misstänkt vanvård. Nu gäller det två incidenter i november förra året. I det ena fallet fick en kvinna vänta onödigt länge på smärtlindring, enligt anmälan. Det andra fallet rör en kvinna som fick en dubbel dos insulin.
Torsten Mossberg, chef för Socialstyrelsens tillsynsenhet i Stockholm, säger till Radio Stockholm att han blev ledsen när anmälan kom in, och att det är tråkigt att Polhemsgården inte lyckats reda upp dom problem som funnits där tidigare. En granskning av äldreboendet gjordes så sent som i höstas, och nu inleds alltså en ny granskning. Liselotte Berthrand, folkpartistisk ordförande i äldrenämnden i Solna säger till Radio Stockholm att det inte finns någon anledning för kommunen att vara självkritisk i det här fallet, eftersom det så uppenbart handlar om den mänskliga faktorn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista