Tvärbanan stängs i flera månader

Tvärbanan mellan Gullmarsplan och Alvik kommer att hållas stängd i ''flera månader''. Det uppger nu SLs säkerhetschef Johan Hedenfalk för Radio Stockholm. Orsaken till stängningen är dom sprickor som har upptäcks på de båda broarna, Alviksbron och Gröndalsbron. Enligt SL beror sprickorna på att tvärbanans broar är underdimensionerade. Det säger Gunnar Schön, VD för SL till Radio Stockholm.
Det är byggföretagen NCC och Skanska som har byggt broarna. Anders Jansson, som är broansvarig på Skanska säger att det är för tidigt att säga att broarna är underdimensionerade och att den tolkningen får stå för SL. -Vi har följt alla de regler och normer som finns i Sverige, säger Jansson till Radio Stockholm. NCC informationschef i Sverige, Lars Liljegren, säger till Radio Stockholm, att NCC givetvis har ett ansvar men att företaget avvaktar vad de olika utredningar som nu har tillsats kommer fram till. En undersökning har nu inletts av sprickorna i Alviksbron och Gröndalsbron i Stockholm och om drygt en vecka beräknas resultatet vara klart. Trafiken på spårvagnslinjen Tvärbanan i Stockholm stoppades i går kväll sedan sprickor upptäckts i två av förbindelsens broar. Under dagen har även tågrafiken för gångtrafikanter stoppats av säkerhetsskäl. Tvärbanetrafiken ersätts av bussar och SL uppmanar även de runt 24 000 resenärerna per dag att ta tunnelbanan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".