Fotboll

Zlatan: "Kan bara bli bättre"

Sverige besegrade Skottland i landskampen på Råsunda. Zlatan Ibrahimovic var nöjd med sin comeback, och ser ett lyckat EM-kval framför sig efter 3-0-segern.

Zlatan Ibrahimovics comeback blev succé. Redan i den fjärde minuten ordnade han 1-0 åt Sverige genom att bredsida in bollen i det skotska målet.

– Ett fantastiskt uppspel, hela vägen använder vi max två tillslag och sen kommer den ju från Pontus och det enda jag kan göra är att toucha in den. Fint mål och bra start på matchen, säger Ibrahimovic till Radiosporten.

Lagkaptenen var nöjd med sitt lags insats i EM-genrepet.

– Vi spelar en bra och stabil match, där vi håller i och dominerar med bollen. Jag hoppas att vi kan fortsätta utvecklas. Det är min första match med det nya laget och den nya tränaren, det kan bara bli bättre.

Sin egen insats ger han godkänt med tanke på att det bara var den fjärde matchen han spelade den här säsongen.

– Jag är i uppbyggnadsfasen och får kramp efter 55 minuter, det märks att jag inte spelat så mycket. Men det viktigaste är att bygga upp fysiken och konditionen, och det är på bättringsväg, säger Ibrahimovic.

Den 3 september är han tillbaka på Råsunda, då spelar Sverige den första EM-kvalmatchen mot Ungern.

– Förhoppningsvis går det som det gick i dag fast ännu bättre. Jag förväntar mig att det blir en tuff match, vi underskattar inte någon. Vi går ut och försöker spela vårt nya spel som Erik kommit med och försöker göra det bästa av det, tre poäng är det som gäller.

För till EM ska ni?

– Absolut.

Robert Tennisberg, Radiosporten
robert.tennisberg@sr.se

Sophie Gill, Radiosporten
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista