STOCKHOLMS LÄN

Fler gynekologer anmäls

Antalet anmälningar som rör gynekologi och obstetrik från patienter vid Stockholms akutsjukhus har ökat, skriver Dagens Nyheter. Under första halvåret fick landstinget in 46 procent fler klagomål än halvåret innan.

Chefsbarnmorskan på Danderyds sjukhus, Nicole Silverstolpe, säger till DN att det är positivt och hänger ihop med internetanvändning och ökad medvetenhet i vårdfrågor.

Enligt Gunilla Ajne, sektionschef på Södersjukhusets förlossningsavdelning, kan högre förlossningstal och platsbrist vara andra orsaker till patienters frustration.

Landstinget menar dock att det rör sig om en fösvinnande liten andel som är missnöjda. I ett skriftligt uttalande till Radio Stockholm säger presschefen vid Hälso- och sjukvårdens förvaltning, Hanna Holmquist Karlsson:

– Patienter fick gynekologisk och obstetrisk vård vid ca 140 000 tillfällen under första halvåret 2010 - antalet anmälningar till patientnämnden var 70 st.  Andelen anmälningar i relation till de gånger patienter fick vård  är således väldigt liten men varje anmälan i sig är mycket betydelsefull för att göra vården bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista