Flygplan träffades av blixten

Ett flygplan tvingades nödlanda på Arlanda efter att planet träffats av blixten. Larmet kom 18.01 och planet landade utan problem klockan 18.12 på Arlanda med 423 personer ombord. Enligt polisen ska ingen ha kommit till skada.

– Det kom ett så kallat varningslarm från ett charterflyg som var på väg. Enligt uppgifter ska planet har träffats av blixten sydväst om Bromma och för säkerhets skull återvände planet till Arlanda, säger Bengt Johnsson som är stationsbefäl vid Arlandapolisen till Sveriges Radio.

Det var en charterflygning från Thomas Cook med passagerare som reste med resebyrån Ving.

– Det var en säkerhetsåtgärd att planet återvände till Arlanda, och det är ganska vanligt att sådant här händer, speciellt så här års, säger Magdalena Örn som är informationschef på Ving.

Några skador på planet har ännu inte rapporterats, och de 409 passagerare som drabbats av händelsen körs nu ut till hotell över natten.

– Gästerna får ny information på hotellet klockan 9.00 i morgon bitti, förhoppningsvis ska de kunna åka då, säger Magdalena Örn. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista