Ökande sociala problem i Bro

Skadegörelse och drogmissbruk är växande problem i Bro i Upplands Bro kommun. Det framkom vid ett möte igår kväll där det diskterades hur man ska kunna hejda den oroande utvecklingen.
Mötet anordnades av oroliga föräldrar, föreningsliv och företagare som bjudit in poliker och tjänstemän i kommunen. Det problem som diskuterades var bland annat skadegörelse - framför allt klotter - som ökat markant. Ett annat ämne var alkohol- och drogmissbruket i Bro som både ökar och kryper allt längre ner i åldrarna, hävdar Lars Lund i Vuxna på Gång, som ordnar föräldravandringar i Bro. De ledande politikerna i kommunen var inbjudna till mötet, liksom chefstjänstemän. Det socialdemokratiska kommunalrådet Sven-Inge Nylund lovade inga konkreta förbättringar i arbetet med ungdomar, men tycker att han fick med sig en del idéer från mötet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista