Kommunisminformation en flopp

Att informera skolbarn om kommunismens illgärningar väcker inget större intresse. I varje fall inte i Lidingö, där inte en enda skola ansökt om att få del av kommunens speciella projektpengar.
För omkring ett år sen beslutade Lidingö stad att skolorna i kommunen skulle kunna ansöka om särskilda projektpengar för att informera om kommunismen, ett beslut som orsakade het debatt. Men projektet verkar ha blivit en flopp - nu ett år efteråt har inte en enda skola i Lidingö ansökt om pengarna. Peter Fredriksson, rektor för Bodals rektorsområde på Lidingö, är inte förvånad. Orsaken är att skolorna redan idag undervisar om kommunismen, säger han. Förslaget med särskilda informationskampanjer om kommunismen fick skarp kritik när det las fram. Det anklagades för att vara onödigt och otydligt - var det kommunismens ideologi eller praktiska exempel det skulle informeras om? Skolverket kopplades in men beslutade att avvakta med en granskning tills någon skola satt igång projektet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".