Axén-Olin inte finansborgarråd

Stockholms moderata socialborgarråd Kristina Axén Olin är inte intresserad av att bli finansborgarråd i Stockholm. Av de två tänkbara kandidaterna till posten återstår nu bara gatuborgarrådet, moderaten Sten Nordin.
Efter beskedet om att Stockholms finansborgarråd Carl Cederschiöld avgår i samband med valet i höst har spekulationerna kring hans efterträdare kretsat kring två personer - gatu och fastighetsborgarrådet Sten Nordin och socialborgarrådet Kristina Axén Olin. Men nu meddelar alltså Axén Olin att hon inte vill - något som också instinktivt kände från början eftersom hon själv tycker att hon har det roligaste jobbet i Stockholms stadshus. Men om moderaten Kristina Axén Olin får fortsätta sitt jobb är allt annat än klart. Kanske får inte ens moderaterna ett finansborgarråd - det är ju trots allt val i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".