Mamma häktad för dråpförsök

Mamman till den treåring som föll från Alviksbron för nära två veckor sedan, häktades nu på eftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök.
Häktningförhandlingarna nu under eftermiddagen hölls bakom stängda dörrar. Men mamman uppgav själv efter att pojken mirakulöst överlevde det 15 till 20 meter höga fallet ner i vattnet den 20 januari att hon hållit pojken över broräcket då de skulle titta på något. Även i dag under förhandlingarna fönekade den 24 åriga mamman brott. Men polisen inledde omedelbart efter räddningen en undersökning om vad som hänt. Först misstänkte polisen att de rörde sig om ett så kallat oaktsamhetsbrott. Men under utedningens gång har misstankarna skärpts och tingsrätten häktade henne för försök till dråp. Åklagaren ville ha henne häktade för försök till mord. Men kvinnans försvarsadvokat säger till Radio Stockholm att det på sin höjd rör sig om ett oaktsamhetsbrott. Pojken klarade sig utan allvarliga skador från fallet. Åtal ska var väckt den 15 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista