Bostadsaffär i Järfälla sprack

Järfälla kommun får nu se sig om efter en ny köpare till de 1500 kommunägda lägenheter som brittiska CLS Holding var påtänkt som köpare till. Bolaget har dragit sig ur. Hyresgästföreningens presstalesman i Stockholmsområdet P O Brogren säger till Radio Stockholm att han är nöjd över beskedet, och att han helst ser att allmännyttiga Järfällabygdens Hus behåller lägenheterna.
Hyresgästföreningen har kritiserat personer bakom bolaget CLS Holding - bland annat för att tidigare ha misskött företag och för att ha varit inblandade i flera konkurser. I morron skulle kommunstyrelsen i Järfälla ha sagt ja eller nej till affären, men nu går ärendet tillbaka till kommunägda Järfällabygdens hus. Mikael Freimuth, moderat kommunalråd i Järfälla, säger att Järfällabygdens hus nu får hitta en ny köpare, och att han förutsätter att Järfällabygdens hus granskar intressenterna extra noga efter kritiken mot CLS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista