Nya bostäder och naturreservat i sydvästra Stockholm

Upp till 3000 nya lägenheter kan komma att byggas i sydvästra Stockholm inom några år.
Dessutom kan Sätraskogen bli naturreservat.
Det framgår av Stadsbyggnadskontorets planer för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg.

Området kring Skärholmen och Kungens kurva är redan i dag ett av Stockholms mest expansiva, inte minst genom samarbetet med Huddinge när det gäller handel och den så kallade upplevelseindustrin.

Men det behövs ju bostäder också. Efter att tre konsultföretag anlitats kommer stadsbyggnadskontorets förslag att 3000 lägenheter byggs i Bredäng, Skärholmen, Sätra och Vårberg.

Kontoret vill också att Sätraskogen, alltså grönstråket längs Mälaren mellan Skärholmen och Sätra fredas och blir naturreservat.

Exakt var bostäderna ska byggas är inte klart , bara att en dryg tredjedel av bostadshusen ska ligga nära Skärholmsvägen, en tredjedel vid gränsen till Sätraskogen och resten vid befintlig bebyggelse.

På torsdag ska politikerna i Stockholms stadsbyggnadsnämnd säga ja eller nej till att fortsätta med planerna, som går i linje med den vision om söderort som de röstade för för två år sedan.

Går allt som planerat finns det alltså 3000 nya lägenheter i området om cirka fem år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista