Utredning om Nackabilbomb läggs ner på nytt

Polisen lägger återigen ner förundersökningen runt bilbomsbombattentatet mot journalisten Peter Karlsson och hans sambo i Nacka för snart fem år sen.

Efter att ha legat nere sen april förra året togs förundersökningen upp igen strax före jul, men trots kompletterande förhör kommer polisen inte längre.

Peter Karlsson säger till Radio Stockholm att han är besviken över att fallet lagts ner igen men att han fortfarande hoppas att det ska lösas.

Journalistparet hade en längre tid arbetat med att kartlägga svenska nazister. Trots att polisen förhört flera av de som tidigare varit aktuella i utredningen har polisen nu kört fast. Det säger Bengt Lönnroth, kriminalinspektör vid länskriminalen till Radio Stockholm. Han utesluter dock inte att utredningen kan komma att ta upp igen om något nytt tillkommer. Det var i juni 1999 som en sprängladdning exploderade under parets bil. Mannen och parets son, som båda satt i bilen skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista