Oklart om staten betalar sex extra månader av utbyggd kollektivtrafik

Det är oklart om staten verkligen kommer att stå för de extra kostnader för kollektivtrafik som blir följden av försöket med trängselavgifter i Stockholm. Enligt nattens överenskommelse i Stockholm ska den utbyggda kollektivtrafiken vara i sex månader efter att försöket avslutats.

Inatt blev ju en uppgörelse klar mellan majoritetspartierna i Stockholms stad om försöket, som ska genomföras mellan 12 juni 2005 och 31 juli 2006. I uppgörelsen sägs det att staten ska betala för den extra kollektivtrafiksatsningen under hela år 2006, inte som tidigare sagts endast under den tid som försöket pågår.

Men finansminister Bosse Ringholm vill i dag inte kommentera om staten kommer att betala för hela det året. Via sin pressekreterare säger Ringholm att han inte ger några kommentarer förrän regeringen beslutar om sin proposition om trängselskatten på onsdag nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".