Intern kritik mot polisens länskommunikationscentral

Nu riktas det på nytt kritik mot Stockholmspolisen länskommunikationscentral. Det är Södertörnspolisen som reagerar mot att det tog tio minuter innan en polisbil skickades till Segeltorp där en kvinna överfölls av en man vid midnatt.

Christer Ahlström, stationsbefäl vid Södertörnspolisen, säger till Radio Stockholm att tio minuter är alldeles för lång tid när det gäller ett överfall på en kvinna.

Polisbilarna i länet larmas ut via länskommunikationscentralen, LKC, som sitter centralt. Men i Segeltorpsfallet märkte den lokala polisen i Södertörn att ingen bil larmats ut. Södertörnspolisen kontaktade då på egen hand en radiobil, som åkte mot platsen. När sedan utlarmningen från LKC kom var bilen redan på väg.

- Den här bilen borde ha beordrats sekunden efter att larmet kom in, säger Christer Ahlström, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

För närvande pågår en intern utredning mot LKC om en våldtäkt i Täby där larmet inte vidarebefordrades till Roslagspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista