Ett stort räddningspådrag arbetade med att bekämpa vindsbranden. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Stockholm

Stor vindsbrand på Kungsholmen

En fullt utvecklad brand härjade under söndagsnatten i en vind överst i ett flerfamiljshus på Celsiusgatan på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Ett stort räddningspådrag arbetade för fullt i två timmar med att släcka elden, och hade strax för klockan ett lyckats att i princip släcka branden.

Räddningstjänsten rev upp innertaket i fastigheten för att komma åt resterande glödbränder. Eftersläckningarbete kommer att fortsätta under hela natten.

Ingen person har kommit till skada i branden enligt Stockolmspolisen, och en buss har körts fram för att omhänderta de boende som på egen inrådan hade evakuerat byggnaden när branden utbröt.

Elden ska inte ha spridit sig ner till någon av lägenheterna i huset, men eventuellt kan de översta lägenheterna ha fått lättare rökskador.

Polisen vet ännu inte vad som kan ha orsakat branden. Vinden kommer att spärras av för en teknisk undersökning under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".