Hård kritik mot hur finansborgarrådet vill utforma folkomröstning

Finansborgarrådet i Stockholm, Annika Billström, kritiseras nu hårt av samtliga andra partier i Stockholms stadshus för sitt utspel om hur folkomröstningen om trängselavgifter ska gå till.

På onsdagen sa Annika Billström att socialdemokraterna kommer att driva en egen ja-linje och inte samarbeta med med de två andra ja-partierna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

Folkpartiets Jan Björklund säger till Radio Stockholm  att det är ett idiotiskt upplägg att ha flera olika ja-alternativ. Det är oacceptabelt om det inte blir ett rakt ja och ett rakt nej-alternativ.

Han hävdar dessutom att Annika Billström vill ha flera olika ja-alternativ för att kunna manipulera resultatet från folkomröstningen.

Och ordet manipulation är ett ord som även moderaternas Sten Nordin använder. Han anser att om socialdemokraterna driver sin egen ja-linje så kommer det att undergräva allmänhetens förtroende för folkomröstningar.

Ewa Samuelsson, kristdemokraterna, tycker det är märkligt att ett ja inte kan få vara ett ja och ett nej ett nej.

De två övriga koalitionspartierna är också mycket kritiska. Åsa Romson, miljöpartiet, säger till Radio Stockholm att socialdemokraterna inte kör med öppna kort utan har en dold agenda vad gäller frågan om trängselavgifterna.

Vänsterpartiets Margareta Olofsson säger att socialdemokraternas utspel splittrar ja-sidan , något som nej-sidan kan dra nytta av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista