Makabert likfynd i Roslagen

Resterna av ett svårt sargat lik har hittats i ett stängt skyddsvärn på ön Österskär i Roslagen utanför Kapellskär. Bernt Mossberg, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, säger till Radio Stockholm att det bara är benrester kvar av kroppen och att man ännu inte ens vet om det rör sig om en man eller kvinna
Fyndet anmäldes den 30 januari då Vägverket höll på med att sanera de gamla värnen som ska fyllas igen med grus. Polisen arbetar nu med att identifera liket, ett svårt arbete eftersom kroppsresterna är svårt medfarna och stora delar av kroppen saknas . En teori är att det handlar om någon som fallit från passagerarfärjorna och sedan trasats sönder av propellrarna. Färjorna passerar i farleden relativt nära ön - men kroppen kan ändå inte ha flutat av sig själv in i värnet. Det är okalrt om och i sådana fall hur kroppsresterna hamnat i värnet då plåtluckor suttit för värnet. Senast värnet användes av militären var 1992- sedan dess har en tillsyningsman haft i uppgift att kontrollera att luckorna för värnet suttit fast -men inte att kontrollera vad som funnits i vänen på ön - därför är det oklart hur länge kroppsresterna legat där. Norrtäljepolisen utreder nu omständigheterna kring fyndet - men har ännu inte beslutat om nåpgon brottsrubricering för fallet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista