SAS flygtekniker inledde igår en tredagarsstrejk som innebar att inget underhållsarbete utförs på bolagets flygplan. Foto: Johan Nilsson / Scanpix.
Arlanda

Strejk drabbar flyget

Strejken som började igår bland flygtekniker vid tre olika företag fortsätter. För SAS, ett av företagen som berörs av strejken, har hittills tolv av 480 flygavgångar till och från Arlanda ställts in.

Strejken avslutas i morgon, men strejkvarslet gäller även nästa vecka - torsdag till lördag - om parterna inte kommer överrens.

De flygbolag som berörs är förutom SAS även Skyways och Direktflyg som flyger inrikes. Skyways uppger att de har haft en inställd avgång och Direktflyg skriver på sin hemsida att inga flyg kommer ställas in för deras del.

Elisabeth Manzi, presschef på SAS, säger till Stockholmsnytt att deras resenärer kan räkna med att komma iväg om de inte hör något annat. Ett sms skickas till de resenärer som berörs.

Johanna Sjöqvist
johanna.sjoqvist@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".