Fotboll

Djurgården kan pusta ut

Djurgården säkrade en plats i nästa års allsvenska genom en mållös match mot Göteborg. Hanna Marklunds Sunnanå får däremot spela en sista avgörande bortamatch nästa lördag.

Kampen hårdnar i bottenstriden och tabellen börjar ta form. Nedflyttningshotade Hammarby förlorade borta mot Umeå och lika utsatta Sunnanå förlorade hemma mot Örebro. Frågan om att vinna eller försvinna avgörs i den sista omgången som spelas nästa lördag den 16 oktober.

Djurgården däremot kan pusta ut. 

– Helt underbart, vi tar fram kämparglädjen och tar verkligen fajten idag. På slutet spelar vi ut och skapar fler chanser.

Hur viktigt är det att ni redan är klara?

– Jätteviktigt, tankarna går redan nu mot nästa år i hela föreningen. Vi tjejer i laget kan slappna av och börja tänka på svenska cupen.

Ni gick i den här säsongen med ett oerfaret lag. Hur har säsongen varit?

– I laget i sig är det jättekul stämning med roliga träningar men sen har det gott upp och ner. Som en bergodalbana skulle man kunna sammanfatta det. Men nu har vi lagt en bra grund med erfarenhet inför nästa säsong.

Hanna Marklund i Sunnanå får däremot spela en avgörande match borta nästa lördag.

– Vi hade gärna avgjort nu på hemmaplan, nu har vi en jobbig match bort mot Linköping.  

– Vi gjorde en otroligt dålig första halvlek, och jag kan inte tro att det är något annat än nerver. När vi väl har släppt in ett mål ser det bättre ut eftersom vi inte har något att förlora längre.

Är det rutin som saknas?

– Självklart kan det vara ovant för de unga spelarna att spela så pressade och viktiga matcher.

Blir matchen mot Linköping din sista?

– Den här säsongen har inte känts som en hel säsong, så mitt inhopp här tar nog slut med nästa match.

AIK ligger hopplöst i botten och kommer att lämna damallsvenskan nästa år trots dagens seger mot Jitex med 2-1.

Frida Sandgren, Radiosporten
frida.sandgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".