Dyra viner till politiker

Delar av färdtjänstnämnden i Stockholms läns landsting åkte i höstas på arbetsresa till New York. Vid ett restaurangbesök beställdes två flaskor vin in till maten, viner som kostade 3700 kronor styck. Notan skickades till landstinget och betalades alltså med skattemedel. Nu får landstingets färdstjänstnämnd omfattande kritik av landstingets revisorer.
Syftet med resan var att deltagarna skulle få nya idéer för färdtjänsten. Men det är inte själva resan som revisorerna ifrågasätter utan kostnaderna för mat och vin. Färdtjänstnämndens moderate ordförande Hans-Erik Malmros säger att de amerikanska värdarna valt den dyra restaurangen. Men de amerikanska värdarnas genorisitet omfattade enbart valet av restaurang. När notan skulle betalas betalades den med landstingets skattepengar. Men Amerikaresan är inte det enda tillfället där revisorerna reagerat över färdtjänstnämndens representation. Revisorsgruppens ordförande Kenneth Strömberg är kritisk till den dyra maten och de dyra vinerna, som enligt honom förekommit även hemma i Sverige när färdtjänstnämnden representerat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".