NORRTÄLJE

Bråk om drift av campingplats

En tvist har blossat upp om driften av campingplatsen i Vigelsjö i Norrtälje. Den tidigare arrendatorn gick i konkurs i maj, och sa upp avtalet med kommunen. Men en av de tidigare delägarna i bolaget har fortsatt att driva campingen utan avtal. Nu kräver Norrtälje kommun att företaget flyttar sin verksamhet.

– Vi har begärt att de ska flytta därifrån före 1 november. Och annars avser vi att vidta ytterligare åtgärder, säger Arne Ringefors, lokalförsörjningschef i Norrtälje kommun.

Vad blir det tal om då?

– Då får vi begära Kronofogdens handräckning.

– Vi har inte haft någon dialog med företaget utan han har kontaktat oss via sin advokat. De tycker bara att de har någon sorts rätt att vara kvar på anläggningen, säger Arne Ringefors, lokalförsörjningschef i Norrtälje kommun.

Arrendatorn som driver campingen säger till Radio Stockholm att varken han eller hans advokat vill uttala sig i media. De vill försöka lösa tvisten med Norrtälje kommun. Men kommunen uppmanar campare att inte betala något förskott för tiden efter 1 november.

Ute på campingplatsen råder lugn. Lillemor Åsberg är en av höstens campinggäster. Hon har bott här sen i våras, och känner till bråket.

– Vi fick ju veta det här bakvägen så vi ringde till kommunen för att få veta om vi skulle få stå kvar.

Vad fick ni för besked då, kommer ni få stå kvar?

– Vi ska få stå kvar sa de, säger Lillemor Åsberg.

Oscar Skagerlind
oscar.skagerlind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista