ISHOCKEY, ELITSERIEN

Viktig seger för Djurgården

Med tre minuter kvar reducerade Frölunda till 2-3 borta mot Djurgården. Men Dif höll kvar ledningen och tog en viktig trepoängare.

Radiosportens Lasse Granqvist valde lagens lirare:
Djurgården: John Norman
Frölunda: Robin Lindqvist

Matchen mellan Djurgården och Frölunda på Hovet kom i gång sent. Men när den väl var i gång hände det mycket.

– Vi spelar hyfsat under 60 minuter, vi har våra svackor men inte alls som det sett ut de senaste matcherna. Det ser bra ut tycker jag, speciellt i andra perioden, säger Dif:s Marcus Ragnarsson.

Veteranbacken gjorde sin första match för säsongen i Djurgården efter skada. Ny i Djurgården är även backen Staffan Kronwall samt nygamle forwarden Marcus Nilson.

– Det är en bra grupp nu, ser man på pappret har vi riktigt bra spelarmaterial. Sen gäller det att få ut det på isen, säger Ragnarsson.

I den sjätte minuten ordnade Frölundas Toni Koivisto ledningen genom att slå in en stolpretur. Men bara två minuter senare slog Djurgårdens Mario Kempe in kvitteringen och efter ytterligare 43 sekunder gjorde Patrik Cehlin 2-1.

17 minuter in på andra perioden gjorde Kempe sitt andra mål för kvällen.

I slutet av tredje perioden blev det spännande när Robin Lindqvist gjorde 2-3 för Frölunda. Men Djurgården höll i ledningen och tog en viktig trepoängare

Djurgården gick upp till en åttondeplats medan Frölunda ligger allra sist.

– Kris? Jag brukar aldrig använda det ordet, det är ett rätt starkt ord. Men turbulent kanske man kan säga, säger Frölundas Per-Johan Axelsson.

Assisterande tränaren Stephan "Lillis" Lund håller med:

– Kris för mig är ett mycket starkare ord. Kris är när man sitter fast i en gruva längst ner i Chile. De kom upp och det kommer vi också att göra.


Djurgården - Frölunda 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (5.21) Toni Koivisto (Mikael Johansson) , 1-1 (7.03) Mario Kempe, 2-1 (7.46) Patrick Cehlin (John Norman, Staffan Kronwall).

Andra perioden: 3-1 (17.47) Mario Kempe (Josef Boumedienne).

Tredje perioden: 3-2 (17.03) Robin Lindqvist (Niklas Andersson).

Skott: 23-33 (12-14, 8-5, 3-14).

Utv, Djurgården: 4x2. Frölunda: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 7 767.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Lasse Granqvist
lasse.granqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista