Stockholmsbad kan få fler övervakningskameror

Stockholms stads idrottsförvaltning har sökt tillstånd för fler kameror i de kommunala baden.

Som Stockholmsnytt berättade imorse har badet Sydpoolen i Södertälje fått tillstånd av kammarrätten för fem antal nya kameror i korridorer.

Det är glädjande nyheter för Stockholmsbaden, anser Jan Humlekil, jurist på idrottsförvaltningen i Stockholm:

-Det är ett utmärkt hjälpmedel för att utreda brott på anläggningarna.

Jan Humlekil tror också att möjligheterna för baden i Stockholm att få sätta upp fler kameror ökar, nu när Sydpoolen fått klartecken.

De flesta baden i Stockholm har redan kameraövervakning av bassängerna för att förhindra badolyckor. Det finns också en och annan kamera vid kassorna, men idrottsförvaltningen vill ha fler för att förhindra stölder.

-Stölderna är besvärande många, säger Jan Humlekil.

För några år sen var Eriksdalsbadet hårt drabbat av stölder. Då fanns planer på att ha kameror i omklädningsrummet, men ansågs vara för integritetskränkande och det blev aldrig någon ansökan.

Just nu har idrottsförvaltningen en ansökan inne hos länsstyrelsen om att få sätta upp kameror på andra ställen på baden, vid kassor och i korridorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".