Polisen skrotar trafikundervisning i skolorna

Från och med i höst kommer INTE trafikpolisen genomföra någon trafikundervisning vid Stockholm skolor. Det saknas resurser hos trafikpolisen för att fortsätta med verksamheten.

I över 50 år har polisen åkt ut till skolorna för att bland annat lära eleverna att cykla rätt i trafiken. Genom både teoretisk utbildning och praktisk övning har eleverna fått lära sig hur man ska bete sig i trafiken på sin cykel. Men från och med i höst kommer eleverna vid skolornas i Stockholm stad INTE få undervisning av trafikpolisen.

Enligt Tord Alhlborg, trafikpolischef i Stockholms län saknas det pengar och resurser. Istället ska man prioriterar andra delar som trafikövervakning utanför skolorna.

Karin Ramberg är gruppchef på trafikpolisens trafikantgrupp. Hon har själv åkt runt på stockholmskolor i 25 år och hållit i trafikundervisning. Hon säger till Radio Stockholm att hon är bekymrad över att hon och hennes kollegor inte ska få forsätta med att undervisa eleverna om hur man ska bete sig i trafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".