Stockholms stad kan komma att köpa Carlsbergsbryggeriet i Bromma.

Stockholms stad är på god väg att köpa Carlsbergsbryggeriet i Bromma. Staden vill bygga bostäder på området när bryggeriet läggs ner.

Det är mycket som ännu är hemligt i den storaffär på flera hundra miljoner kronor som är på gång mellan Stockholms stad och Carlsberg, som äger det 35 år gamla före detta Prippsbryggeriet i Ulvsunda i Bromma.

Men enligt Staffan Bremander informationsdirektör för Carlsberg Sverige AB är parterna mycket nära en överenskommelse:

Enligt källor till Radio Stockholm finns det en politisk majoritet i gatu- och fastighetsnämnden för affären, som vara klar redan på tisdag om ärendet inte bordläggs.

Den sista ölen på Carlsbergs i Bromma bryggdes i februari och i höst tappas den sista läsken. Därefter flyttas alla produktion till Falkenberg.

Men Carlsberg stannar ändå kvar i Bromma med lager och distibutionsverksamhet. Dessutom kommer delar av kontorsverksamheten att vara kvar.

Affären innebär att Carlsberg säljer all mark och alla fastigheter till Stockholms stad som i sin tur sen hyr lokaler till Carlsberg.

Detaljerna i avtalet är hemligstämplade fram till dess att politkerna i Stockholms gatu- och fastighetsnämnd har sagt sitt. Därför vill gatu- och fastighetsborgarrådet, socialdemokraten Jan Valeskog ännu inte kommentera affären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".