Landshövdingen förnekar att han varit onykter vid middag

Mats Hellström, landshövding i Stockholms län tillbakavisar uppgifterna om att han skulle ha varit kraftigt berusad under en officiell middag i onsdags. När han skulle hålla ett tacktal skulle han enligt uppgifter till Expressen ha varit full.

I onsdags var det Gröna Lunds traditionella vårmiddag med en rad kända gäster. Landhövdning Mats Hellström var hedersgäst och höll tacktalet till värdinnan.

Det är det talet som väckt uppmärksamhet. Enligt Expressen har flera av gästerna uppfattat det som att Mats Hellström var kraftigt berusad.

Men det tillbakavisar allstå Mats Hellström.

- Full var jag definitivt inte, däremot blev inte talet bra och det tycker jag är väldigt tråkigt, säger landshövding Mats Hellström till Radio Stockholm.

- Naturligtvis är jag väldig ledsen att vissa gäster har uppfattat det som att jag var berusad. Det handlar inte om det, jag kom av mig av andra skäl, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".