Man friad från misstankar om sexköp

En 40-årig man som stått åtalad misstänkt för brott mot sexköpslagen i samband med den stora bordellhärvan i Solna friades idag av stockholms tingsrätt.

Mannen har erkänt att han träffat kvinnor från bordellen och också betalat dem, men att det bara handlat om posering och inte köp av sexuella tjänster

Enligt tingsrätten går det inte att fastställa att mannen betalat för sex, därför ogillas åtalet om brott mot sexköpslagen.

Åtalet mot den 40-årige mannen var det sista i den omfattande bordellhärvan i Solna. Det har varit många rättegångar, i de senaste har de åtalade friats eftersom den digitala bevisningen inte räckt, det har också lett till att en rad åtal lagts ner.

Den digitala bevisningen har bestått i en beslagtagen dator som innehöll ett detaljar kundregister med personuppgifter om kunderna. Den nu friade 40-åringen finns också med i det registret. Att kammaråklagare Hans Ihrman valde att åtala honom trots att den bevisningen inte räckt i tidigare fall beror på att det i det här fallet också fanns beslagtagen e-postkorrespondens mellan den nu friade mannen och de prostituerades hallick.

40-åringen har erkänt att han vid de fyra tillfällen åtalet handlade om har träffat de prostiuerade och betalat dem, men han säger att det bara var för posering och inte för sex.

Idag friades allstå mannen. Enligt Stockholm tingsrätt är det inte bevisat att det förekom annat än posering vid träffarna. Därför ogillas åtalet om brott mot sexköpslagen

Posering är nämligen inte att betrakta som tillfällig sexuell förbindelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista