1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Ishockey

Timrå tog tredje raka mot SSK

3:19 min

Timrå har definitivt tagit sig ur förlusttrenden. Segern mot SSK, i en tät och målsnål match, var lagets tredje raka.

 Radiosportens Christer Jonasson valde "lagens lirare":
Timrå: Anton Lander
Södertälje: Linus Videll

Det var två lag som inte har spelat så jättebra den senaste tiden som möttes. Och två lag som befinner sig lite i tabellens ingenmansland.

– Timrå har legat på mest i början. Det är bra tempo, men inte så många chanser. Men publiken verkar trivas, rapporterade Radiosportens Christer Jonasson från den första perioden.

4.27 in i mellanrundan gjorde succéförvärvet Mattias Månsson 1-0 för Södertälje. Målet kom fem sekunder in i ett numerärt överläge.

Efter målet fortsatte Timrå att dra på sig utvisningar.

– Efter målet och tack vare utvisningarna har Södertälje tagit över, sa Christer Jonasson.

Men Timrå tog sig samman och vände på matchen. Fem minter in i sista perioden kvitterade man i numerärt öveläge. Sedan satte Mattias Karlsson segerpucken med 11 minuter kvar.

– Det var tre väldigt viktiga poäng. Det är en punkt vi hade uppe under uppehållet, att vi måste bli starkare på hemmaplan. Nu har vi tagit fem av sex möjliga på hemmaplan, säger Timrås Anton Lander till Radiosporten.

Södertäljes Peter Popovic skakade på huvudet efter matchen.

– Det var inte så mycket målchanser eller skott på mål. Tiden gick och det hände inte särskilt mycket. Det var en märklig tillställning, konstig känsla, säger han till Radiosporten.

 Timrå-Södertälje 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Andra perioden: 0-1 (4.27) Mathias Månsson (Markus Seikola, Jonas Almtorp) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (5.06) Daniel Corso (Anton Lander, Sebastian Erixon) spel fem mot fyra, 2-1 (9.08) Mattias Karlsson (Sebastian Erixon, Daniel Corso).

Skott: 25-22 (6-11, 7-6, 12-5).
Utvisningar Timrå: 6x2.
Utvisningar Södertälje: 4x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga.
Publik: 4 426.

Johnnie Lager
johnnie.lager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista