1 av 5
Foto: Alf LindberghPressbilder
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Ishockey

Luleå kvar i toppen efter seger mot Djurgården

Luleå hämtade sig efter två raka förluster och befäste sin serieledning. Djurgården besegrades med 3-1.

 Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Luleå: Chris Abbott
Djurgården: John Norman

Serieledarna Luleå har två raka förluster och riskerade att tappa sin förstaplats vid förlust mot Djurgården. Så blev det dock inte.

– Det var en bra insats överlag, vi skapar mycket chanser i alla fyra kedjor. Vi åker mycket skridskor och de hänger inte med riktigt, det var en rättvis seger, säger Simon Hjalmarsson i Luleå.

Det började bra. I den åttonde minuten, när Luleå spelade fem mot fyra, gjorde Simon Hjalmarsson sitt fjärde mål för säsongen. Hjalmarsson fick en passning av Chris Abbott och satte pucken i mål.

Bara två minuter senare kvitterade dock Djurgården. Marcus Nilson sköt ett hårt skott sargen bakom målet och Jimmie Ölvestad ordnade 1-1.

24 sekunder in på andra perioden var det dags för Abbott/Hjalmarsson igen. Den här gången var det ombytta roller och Abbott var den som fick  göra målet.

– Det var ett viktigt mål. Det kändes som att vi ville ha ledningen efter den första perioden men så fick vi den tidigt i andra. Jag tycker att vi spelar bra sen också, säger Hjalmarsson.

I slutet av sista perioden gjorde Simon Hjalmarsson sitt andra mål för kvällen när han satte 3-1 i tom bur.

– Vår insats är inte alls bra, de vinner fullt rättvist. Vi är inte där i dag. Det är tråkigt när man åkt så långt och förlorar, säger Djurgårdens målvakt Stefan Ridderwall.

Luleå-Djurgården 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (7.40) Simon Hjalmarsson (Chris Abbott, Joonas Vihko) spel fem mot fyra, 1-1 (9.09) Jimmie Ölvestad (Marcus Nilson, Kristofer Ottosson).

Andra perioden: 2-1 (0.24) Chris Abbott (Simon Hjalmarsson, Joonas Vihko).

Tredje perioden: 3-1 (18.08) Simon Hjalmarsson mål i tom kasse.

Skott: 28-25 (8-5, 11-6, 9-14).

Utv, Luleå: 1x2. Djurgården: 3x2, 1x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 4 917.

 
 
Sophie Gill

sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".