1 av 2
Klicka för grafik. Läget på vägarna
2 av 2
De hala vägarna har lett till ett flertal trafikolyckor. Foto: Johan Nilsson/ Scanpix
Länet

Flera trafikolyckor under dagen

Det hala vintervädret har orsakat flera trafikolyckor i länet under dagen. Hittills har fyra personer fått föras till sjukhus.

En 28 årig man omkom vid lunchtid i en frontalkrock med en lastbil på Lagnövägen nära Koviktippen på Värmdö. Enligt Nackapolisen var det extremt halt på vägen vid olycksplatsen.

Under dagen har det varit fler trafikolyckor i halkan än i vanliga fall. Antalet olyckor är fler än igår, då det också var väldigt halt på många vägar.

Två personer har fått föras till sjukhus efter en krock mellan en lastbil och en personbil på Lagnövägen vid Kovikstippen i Värmdö kommun.            

Ytterligare två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på länsväg 522 vid Enhörna i Södertälje kommun i förmiddags.               

Det har också inträffat trafikolyckor i Haninge och Gubbängen i Stockholm under dagen enligt polisen.

SL rapporterar att deras trafik fungerar bra nu under eftermiddagen. Det är endast några enstaka bussar som är försenade eller har indragna hållplatser på grund av halkan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".