Två rälsbrott i morse ställde till det för resenärer på gröna linjen. Arkivbild: Scanpix
Stockholm

Rälsbrott orsaken till stora förseningar

Resenär:"Vi fick ingen information"
1:48 min

De senaste dagarna har det varit en hel del problem i kollektivtrafiken. Det är inte enbart snön som ställer till det. Imorse drabbade förseningarna tunnelbanans gröna linje.

De stora förseningarna på tunnelbanans gröna linje, i morse och i går eftermiddag, orsakades av två stycken rälsbrott enligt SL.

Två personer som drabbades av förseningarna är Lotta Gyllenram och Patrik Arvidsson.

– Jag fick hoppa av tåget för att det inte gick vidare på grund av banarbete. Två gånger fick jag hoppa av, från centralstationen och hit. Det tog mig en halvtimme att komma fram. Jag blev en kvart försenad till mötet, säger Patrik Arvidsson.

– Igår blev det lite sent. Tunnelbanan var sen med ungefär tio minuter. Vi fick ingen information om det, säger Lotta Gyllenram.

Även Lars Kjelldal tycker att informationen till resenärerna ibland brister.

– När det är större störningar så är det sådär ibland alltså. Men dem varnar ju lite allmänt här, säger Lars Kjelldal.

Jesper Pettersson som är pressekreterare på SL menar att de senaste dagarnas störningar i tunnelbanan inte berott på snön. I morse var det till exempel ett så kallat rälsbrott mellan Fridhemsplan och St Eriksplan som ställde till det.

– Ett rälsbrott kan vara en liten glipa mellan två rälskarvar som gör att det blir problem i signalsystemet. Det är tråkigt när det drabbar så många som det gjorde på gröna linjen imorse, säger Jesper Pettersson som är presssekreterare på SL.

Också i går stördes trafiken på gröna linjen av ett rälsbrott.

– Det är två sådana fel som uppstått två dagar i rad och på två olika ställen. Det är väldigt olyckligt. Inget av de fel och förseningar på gröna linjen igår och idag har någonting att göra med den gröna linjen, säger Jesper Pettersson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".