Stockholm

Åsa Paborn ny chef för Radio Stockholm

Radio Stockholm har idag fått en ny kanalchef. Det blir Åsa Paborn som efterträder Kjell Anderstedt som tillträtt det nya jobbet som områdechef. Åsa Paborn har varit programdirektör vid kommersiella SBS Radio sedan 2006.

Åsa Paborn har på SBS Radio ansvarat för, drivit och utvecklat det nationella nätverket Mix Megapol, samt flera lokala stationer.

Hon började sin radiobana som reporter och programledare på Radio Västmanland 1987, men har även jobbat som kanalproducent på Radio Uppland och journalist på SVT i Malmö och Göteborg och på samhällsredaktionen på SR.

Publicistisk chefserfarenhet har hon från åren som programchef på P3 1996-2000 och som redaktionschef på Utbildningsradion 2000-2006 innan hon kom till SBS Radio.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till SR efter 10 år utanför huset. Att få leda och utveckla kanaler och innehåll tillsammans med några av landets vassaste mediemänniskor ska bli otroligt spännande och är för mig ett drömjobb, säger Åsa Paborn om det nya jobbet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".